החל ב־4 במאי ועד ה־22 במאי, למשך שלושה שבועות בלבד, תוצג לציבור לראשונה האורית של קס אבא יצחק אייסו, מגדולי המנהיגים של יהדות אתיופיה במאה העשרים.
האורית (מן המילה הארמית "אורייתא", תורה) היא החשובה שבכתבי הקודש של קהילת ביתא ישראל, יהדות אתיופיה. היא כתובה בשפת הגעז על קלף, כרוכה כספר, וכוללת את חמשת חומשי התורה ואת הספרים יהושע, שופטים ורות לצד חיבורים נוספים המקודשים לקהילה.
התצוגה היא חלק מפרויקט "תופסי האורית" למחקר ושימור כתבי האורית ומסורות התרגום והפרשנות שלה שיוצג לקהל הרחב באירוע שיא ב- 19 למאי. הפרויקט הוא ביוזמת ובהובלת פרופ׳ דלית רום-שילוני מן החוג למקרא באוניברסיטת תל אביב, ובתמיכת מרכז קורת לציוויליזציה יהודית (שותפות של אנו – מוזיאון העם היהודי ואוניברסיטת ת"א).
האורית שתוצג במוזיאון מתוארכת לראשית המאה ה-18. קס אבא יצחק אייסו הביא אותה עמו לישראל במסעו מאתיופיה דרך סודן בשנת 1982, שבמהלכו אף ניצלה מידי שודדים. בהתאם לצוואתו של הקס, משפחתו תרמה אותה לספרייה הלאומית. בתצוגה הקרובה – בגלריית בתי הכנסת של אנו – מוזיאון העם היהודי – ייחשף הספר לראשונה בפני הקהל הרחב. תצוגתו של כתב יד חשוב זה מלווה את העלאתו לתצוגה של קודקס ששון, התנ"ך העתיק השלם ביותר. ממרחק של מאות שנים ויבשות שונות, שני כתבי היד המקראיים הללו משקפים את הערך שייחס העם היהודי להעברתה של המסורת מדור לדור – בכתב ובעל-פה – ואת העמל והמסירות הרבה שנדרשו לשימורן.