להזמנת כרטיסים

מוזיאון העם היהודי גאה להציג:

סיור במוזיאון בלי לצאת מהבית – חינם!

וגם: סיורים מרחוק לכיתות ולקבוצות

סיורובוט: טכנולוגיה חדשה לבעלי מוגבלות פיזית ומוגבלי תנועה

לראשונה בישראל: אנו – מוזיאון העם היהודי גאה להציג את הדבר הבא בענף המוזיאונים וחווית המבקר – C U ROBOT. כחלק ממגמת החדשנות וההובלה הטכנולוגית של המוזיאון ושימת דגש על הנגשת התערוכות והתצוגות לכלל הקהלים הושק במוזיאון העם היהודי רובוט ראשון מסוגו בישראל ובין הראשונים בעולם, שיוכל לסייע לאלפי בני אדם המרותקים לביתם, בארץ ובעולם, ולעבור סיור מודרך במוזיאון, בעודם נמצאים בבית.

לרובוט מתלווה מדריכ/ה מטעם המוזיאון, אשר עברה הדרכה מיוחדת על הטכנולוגיה החדישה, ובכך למעשה מתקיים סיור פרטי בין המדריך למבקר שבביתו. לאורך כל הסיור רואה המבקרת את התערוכות ואת המדריך באמצעות שלוש מצלמות, שתיים המותקנות על הרובוט ומצלמה נוספת שהותקנה בחלקו העליון של הרובוט ומאפשרת למבקר לראות את חלל המוזיאון ב 360 מעלות.

תוכלו "לנהוג" במכשיר החדש מרחוק, בצורה קלה שכל אחת ואחד יכולה ללמוד, באמצעות המחשב או הטלפון. נווטו אותו לכל מוצג שתרצו, ותוכלו לראות הכל – ממש כאילו אתם נמצאים במוזיאון בגופכם.

להזמנת סיור חינם אנא שלחו מייל ל: pola@anumuseum.org.il

במאי 2019 זכה פרויקט הרובוט שלנו בפרס ע"ש שמחה לוסטיג בוועידת נגישות ישראל השנתית. בנימוקי הזכייה נכתב כי מדובר ב-"מוצר פורץ דרך ומיזם מקורי המעודד שיפור נגישות ושיפור איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל, מוצר הנותן תקווה לאנשים עם מוגבלות מכל העולם, לחוות את תערוכות המוזיאון ואף מהווה דוגמא לחיקוי". הפרס מוענק לפרויקט המהווה תרומה משמעותית לקידום הנגישות בישראל ושיפור איכות החיים והשתלבותם של אנשים עם מוגבלות בחברה.

"הסיסמה שלנו היא 'אתם חלק מהסיפור', וזה מתייחס לכלל הגוונים בעם היהודי, ביניהם גם בעלי הצרכים המיוחדים" מסר דן תדמור, מנכ"ל מוזיאון העם היהודי, "הרובוט החדש הוא רק אחד משורה של יוזמות שהופכות את מוזיאון העם היהודי למוביל בתחום הנגישות".

צפו בסרטון ההדרכה להורדת התוכנה:

בסיום הסיור המודרך שלכם עם הרובוט שלנו, תתבקשו למלא משוב (פידבק) על החוויה שלכם. אנו מודים מראש על שיתוף הפעולה

למסמך הדרכה - לחצו כאן

לפירוט הדרישות הטכניות של המחשב שלכם לצורך ביצוע הסיור – לחצו כאן (אנגלית)

להזמנת סיור חינם מלאו את הטופס שלהלן או שילחו מייל ל: pola@anumuseum.org.il